П'янке і терпке літо: Як приготувати вишняк
Depo.Хмельницький продовжує серію матеріалів про вина, наливки, лікери та й загалом напої, які можна зробити власноруч з літніх дарів природи
- Хмельницький
-
15 липня 2020 14:00
Літо у самому розпалі, тож потрібно провести цю пору відпусток та відпочинку так, аби було що пам'ятати весь наступний рік.
Українці - нація, що любить гарно попоїсти та смачненько пригубити якогось п'янкого напою. Тож ми спробуємо підібрати найбільш цікаві рецепти приготування літніх напоїв з фруктів та ягід, що дарує українська родюча земля улітку.
Ми вже поділилися у минулих публікаціях рецептами ароматних хмільних напоїв із шовковиць, порічок та суниці.
Сьогодні розповімо про чи не найулюбленіший серед українців напій - вишневу наливку, або ж просто вишняк.
Вишні в алкоголі - це ідеальна начинка для тортів або просто коктейльні ласощі для дорослих.
Для приготування вишняку потрібно взяти відро вишень та цукор із розрахунку 400-500 грамів на кілограм ягід. Також необхідно підготувати 20-літровий бутель, у якому власне і буде дозрівати напій.
Справжній вишняк готується зі збродженого соку стиглих вишень та цукру. Ягоди можна використати навіть пошкоджені, краще дрібні.
Вишні потрібно засипати у прозорий, ліпше 20-літровий скляний бутель (можна взяти і менший, але під час шумування, шумовиння може полізти через верх), зверху насипається цукор. Ні трясти, ні перемішувати вишні з цукром не треба - бутель просто ставиться на осоння, куди найдовше потрапляють сонячні промені і зав'язується марлею від комах.
Так ягодам треба стояти шість тижнів, аж поки вони перешумують. Десь уже за три тижні, активне шумування завершиться (залежно від того - сонячне літо чи ні) і згори бутля утвориться корж з вишень, що спливли.
Тоді треба трубочкою пробити шар вишень та злити у пляшки перший, найкращий вишняк. Його можна споживати одразу, а можна покласти у прохолодне темне місце для відстоювання. Так він стане ще смачнішим.
Вишуканий, слабоалкогольний напій готовий.
Після цього можна залити ці самі вишні горілкою, з розрахунку півлітра на кілограм вишні і поставити у темне місце. За два місяці буде готовий другий вишняк, але вже не такої якості і трохи хмільніший.
Нагадаємо, влітку можна і потрібно насолоджуватися різноманітними напоями із сезонних ягід. В нагоді будуть наші рецепти стосовно приготування вина з шовковиці, порічок та лікеру із суниці.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький
Всі новини на одному каналі в Google News
- 23:28Зниклу з Хмельниччини жінку знайшли в Львівській області
- 19:13 Під вартою, але з меншою заставою, - рішення суду щодо головної лікарки Хмельницької обласної МСЕК
- 21:21Відстрочка за гроші: У Хмельницькому затримали експосадовця військомату
- 21:06Скільки коштує Ефіріум і чому він досі поза конкуренцією? Актуально
- 11:25 ППО збила 56 із 122 ворожих БпЛА та 2 з 6 ракет в ніч на 20 листопада
- 19:55Молодик, який у Хмельницькому скоїв летальну ДТП, був п'яним (ВІДЕО) Відео
- 17:28 Зеленський затвердив реформу МСЕК
- 09:27Внаслідок ДТП у Хмельницькому загинуло троє людей, що були на зупинці громадського транспорту
- 08:18У Хмельницькому авто на швидкості влетіло у зупинку громадського транспорту. Є потерпілі (ФОТО) ФОТО
- 19:26 "Укренерго" повертає відключення: коли діятимуть графіки
- 08:32 росіяни атакують Україну ракетами та дронами: у низці регіонів лунали вибухи, є загиблі та постраждалі ФОТО
- 18:53Алхімія золота: як тонкі ланцюжки стають витворами мистецтва Актуально
- 10:24Поїзд Київ — Кам‘янець-Подільський тимчасово змінить маршрут, на Львівщину пустили нові потяги (ГРАФІК)
- 14:45Подорож з комфортом: чому у мандрівці вигідно орендувати авто Актуально
- 21:30Зручна сучасність: Паспорт громадянина України у формі ID-картки
- 09:40У НБУ вважають, що інфляція в Україні може прискоритися
- 09:16На Хмельниччині працювала ППО по ворожих дронах
- 11:19 У Хмельницькому горів корпус колишнього музичного коледжу (ФОТО, ВІДЕО) ФОТО Відео
- 10:35 Цієї ночі противник атакував Україну рекордною кількістю БпЛА