П'янке і терпке літо: Як приготувати вишняк
Depo.Хмельницький продовжує серію матеріалів про вина, наливки, лікери та й загалом напої, які можна зробити власноруч з літніх дарів природи
- Хмельницький
-
15 липня 2020 14:00
Літо у самому розпалі, тож потрібно провести цю пору відпусток та відпочинку так, аби було що пам'ятати весь наступний рік.
Українці - нація, що любить гарно попоїсти та смачненько пригубити якогось п'янкого напою. Тож ми спробуємо підібрати найбільш цікаві рецепти приготування літніх напоїв з фруктів та ягід, що дарує українська родюча земля улітку.
Ми вже поділилися у минулих публікаціях рецептами ароматних хмільних напоїв із шовковиць, порічок та суниці.
Сьогодні розповімо про чи не найулюбленіший серед українців напій - вишневу наливку, або ж просто вишняк.
Вишні в алкоголі - це ідеальна начинка для тортів або просто коктейльні ласощі для дорослих.
Для приготування вишняку потрібно взяти відро вишень та цукор із розрахунку 400-500 грамів на кілограм ягід. Також необхідно підготувати 20-літровий бутель, у якому власне і буде дозрівати напій.
Справжній вишняк готується зі збродженого соку стиглих вишень та цукру. Ягоди можна використати навіть пошкоджені, краще дрібні.
Вишні потрібно засипати у прозорий, ліпше 20-літровий скляний бутель (можна взяти і менший, але під час шумування, шумовиння може полізти через верх), зверху насипається цукор. Ні трясти, ні перемішувати вишні з цукром не треба - бутель просто ставиться на осоння, куди найдовше потрапляють сонячні промені і зав'язується марлею від комах.
Так ягодам треба стояти шість тижнів, аж поки вони перешумують. Десь уже за три тижні, активне шумування завершиться (залежно від того - сонячне літо чи ні) і згори бутля утвориться корж з вишень, що спливли.
Тоді треба трубочкою пробити шар вишень та злити у пляшки перший, найкращий вишняк. Його можна споживати одразу, а можна покласти у прохолодне темне місце для відстоювання. Так він стане ще смачнішим.
Вишуканий, слабоалкогольний напій готовий.
Після цього можна залити ці самі вишні горілкою, з розрахунку півлітра на кілограм вишні і поставити у темне місце. За два місяці буде готовий другий вишняк, але вже не такої якості і трохи хмільніший.
Нагадаємо, влітку можна і потрібно насолоджуватися різноманітними напоями із сезонних ягід. В нагоді будуть наші рецепти стосовно приготування вина з шовковиці, порічок та лікеру із суниці.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький
Всі новини на одному каналі в Google News
- 11:21У Хмельницькому будівельник зірвався з висоти (ФОТО) ФОТО
- 19:51Історія рому: від піратів до екзотичних коктейлів PROMO
- 21:01У Хмельницькому горіла багатоповерхівка (ФОТО) ФОТО
- 20:50 "Укренерго" попередило про графіки відключень: Кого стосується
- 17:09Аварійні відключення світла можуть тривати до осені, - "Укренерго"
- 16:43У ДПСУ розповіли, що зміниться для чоловіків при перетині кордону після 18 травня
- 21:50 В Україні запровадили відключення світла (ОНОВЛЕНО)
- 10:57Чи потрібно йти до ТЦК заброньованим чоловікам: роз'яснення Міноборони
- 12:45В Хмельницькому внаслідок пожежі померла дитина
- 21:50На Хмельниччину призначили очільника СБУ
- 21:31Тариф на е/е для населення може зрости, адже на відновлення енергетики потрібні значні кошти, - Українські розподільні мережі Відео
- 22:15 Рада ухвалила закон про добровільну мобілізацію ув’язнених, але підуть на фронт не всі
- 21:13На Хмельниччині повернули державі пам’ятку археології національного значення ІХ-ХІІІ ст
- 19:31Понад 300 мільйонів гривень військового збору сплатили жителі Хмельниччини з початку 2024 року
- 22:05 У ВР пообіцяли карати співробітників ТЦК та СП за порушення прав людини
- 20:36Для дронів в ЗСУ створять окремий рід військ
- 19:16 Кабмін ухвалив перелік документів, які треба подати для проходження МСЕК
- 14:24У Хмельницькому змінили тривалість комендантської години
- 10:20Щонайменше 1,45 млрд грн Уряд передбачив для бізнесів Хмельниччини, – Юлія Свириденко