За якими зовнішніми ознаками можна визначити якісний хліб

Краще купувати хліб з борошна для хліба, а не вироби з "борошна пшеничного загального призначення"

За якими зовнішніми ознаками можна визна…

Хороший хліб має привабливий вигляд. Форма у нього не "розповзається", без горбів і вм'ятин, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на  telegraf.

При натисканні пальцем м'якуш повинен відновлюватися, це говорить про те, що він пропеченим. Кірка повинна бути гладенькою, глянцевою або матовою в залежності від сорту, трохи піднятою.

Для пшеничних сортів хліба характерний колір від світло-жовтого до темно-жовтого, для житніх – від світло-коричневого до темно-коричневого.

 Але тільки за зовнішнім виглядом визначити, який хліб перед вами – якісний або не дуже, – досить складно. Завжди уважно читайте склад.

 Класична основа хліба – борошно, сіль, дріжджі, вода. Багато залежить від першого компонента. Визначити по хлібу, що борошно з призначеного для худоби фуражного зерна, про що останнім часом багато говорять, неможливо. Краще купувати хліб з борошна для хліба, а не вироби з "борошна пшеничного загального призначення".
Консервантів, а їх легко впізнати по букві "Е" в складі – в натуральному хлібі взагалі бути не повинно.

Однак буває і так, що склад хороший, а хліб несмачний. Відсутність яскраво вираженого смаку і аромату хліба у часто пояснюється тим, що він виготовляється за прискореною технологією, всього за кілька годин. "Швидкий" хліб можна розпізнати по вказаній на етикетці  "комплексній харчовій добавці".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme