ЛЧ 2018
Євробачення
Обличчя
Сектор
Спепроекти
Країна Укропів

За якими зовнішніми ознаками можна визначити якісний хліб

Краще купувати хліб з борошна для хліба, а не вироби з "борошна пшеничного загального призначення"
Depo.
8 березня 2016 19:06
ФОТО: depo.ua
За якими зовнішніми ознаками можна визначити якісний хліб
За якими зовнішніми ознаками можна визначити якісний хліб

Хороший хліб має привабливий вигляд. Форма у нього не "розповзається", без горбів і вм'ятин, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на  telegraf.

При натисканні пальцем м'якуш повинен відновлюватися, це говорить про те, що він пропеченим. Кірка повинна бути гладенькою, глянцевою або матовою в залежності від сорту, трохи піднятою.

Для пшеничних сортів хліба характерний колір від світло-жовтого до темно-жовтого, для житніх – від світло-коричневого до темно-коричневого.

 Але тільки за зовнішнім виглядом визначити, який хліб перед вами – якісний або не дуже, – досить складно. Завжди уважно читайте склад.

 Класична основа хліба – борошно, сіль, дріжджі, вода. Багато залежить від першого компонента. Визначити по хлібу, що борошно з призначеного для худоби фуражного зерна, про що останнім часом багато говорять, неможливо. Краще купувати хліб з борошна для хліба, а не вироби з "борошна пшеничного загального призначення".
Консервантів, а їх легко впізнати по букві "Е" в складі – в натуральному хлібі взагалі бути не повинно.

Однак буває і так, що склад хороший, а хліб несмачний. Відсутність яскраво вираженого смаку і аромату хліба у часто пояснюється тим, що він виготовляється за прискореною технологією, всього за кілька годин. "Швидкий" хліб можна розпізнати по вказаній на етикетці  "комплексній харчовій добавці".

Більше про події Хмельниччини читайте на Depo.Хмельницький