П'янке і терпке літо: Як приготувати швидку абрикосову наливку
Depo.Хмельницький продовжує серію матеріалів про вина, наливки, лікери та інші напої, які можна приготувати вдома власноруч з літніх дарів природи
- Хмельницький
-
9 серпня 2020 15:00
Сезон дозрівання абрикосів у розпалі, тож пропонуємо приготувати один із рецептів наливки із сонячних плодів. Цей спосіб доволі простий, і до того ж уже за місяць можна смакувати п'яний і ароматний напій бурштиново-сонячного коляру з неймовірним ароматом.
Складові абрикосової наливочки
- абрикосові плоди - 2 кг;
- горілка - 1 л;
- цукор - за смаком (близько кілограма).
Якщо любите приправи, то можна додати дрібку кориці чи гвоздики.
Процес приготування абрикосової наливки
Плоди варто поділити навпіл, видаливши кісточки. Третину зернят треба почистити, діставши ядра - вони додають кісточкового аромату й специфічного абрикосово-кісточкового смаку. До того ж, служать заспокійливим засобом при гострому кашлі та ларингіті.
Додаємо їх до абрикосів і перемішуємо. Пересипаємо все у скляну пляшку, заповнивши її на половину. Додаємо, за бажанням, спеції і заливаємо горілкою, щоб складові повністю були покриті. Якщо алкоголю недостатньо, обсяг потрібно збільшити.
Витримуємо 20 діб в темному приміщенні (t 20-25 градусів). Потому треба злити настій без осаду і додати цукор. Отриману наливку розливати бажано в скляні пляшки і герметично закривати. Тримати в прохолодному місці.
Для отримання більш густої консистенції готування можна продовжити. Для цього м'якіть засипають цукром з розрахунком 1:1. Накрити кришкою і поставити в темне прохолодне місце на "відпочинок" ще на 30 днів.
Після цього м'якоть відіжимають і отриманий сік додають до першої наливки і ретельно перемішують. Знову відфільтровують і повторно розливають у чисті ємності. Для дозрівання треба поставити в холодне приміщення чи погріб.
Після місячної витримку абрикосова наливка готова до вживання. Термін придатності – до 5-ти років.
Секрети домашньої наливки з абрикос
Якщо хочете додати родзинку, половину плодів абрикосів можна замінити сливою раннього врожаю. Змішаний смак і аромат вийде по-своєму вишуканим і оригінальним. Залежно від сорту слив, поміняється й колір напою.
Ядра кісточок абрикоси додають мигдального аромату, але зловживати ними не можна. Не варто збільшувати їх кількість у наливці більше рекомендованого, адже у них, хоч і в малій кількості, все ж міститься синильна кислота.
Можна замість пропонованих спецій додати меду – 150 грамів та м’яти – 25 грамів, - тоді вийде зовсім інакший напій і за смаком і за ароматом.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький
Всі новини на одному каналі в Google News
- 16:31"Московський" піп на Хмельниччині під час літургій агітував за Путіна
- 12:44Енергетичний напій та його склад PROMO
- 13:33Розвиток ветеранського бізнесу дозволить регіонам зажити новим життям – Петрук
- 15:45На Хмельниччині задекларувалося 30 мільйонерів
- 11:11Вимагала хабар за діагноз: На Хмельниччині голові позаштатної ВЛК оголосили підозру
- 21:53ВАКС конфіскував активи експрезидента "Мотор Січі" та його спільника: Що відібрали
- 10:33На Хмельниччині вночі збили два БпЛА
- 09:36Росіяни вночі атакували Україну 13 "шахедами": скільки вдалося збити
- 22:12 Зима повертається: В Україну йдуть заморозки
- 21:50Обмеження електроенергії 18 квітня можливі у всіх областях, - Укренерго
- 21:17Вимагання та грабежі: На Хмельниччині затримали організатора банди (ФОТО) ФОТО
- 17:09 Суд залишив колишнього президента "Мотор Січі" Богуслаєва та його спільника за ґратами
- 16:19 Зеленський підписав оновлений закон про мобілізацію
- 08:50Під час повітряної тривоги на Хмельниччині працювала ППО
- 11:50Зіткнення двох байків: У ДТП на Хмельниччині загинула 16-річна дівчина
- 09:30Телефон Служби 112 до кінця поточного року запрацює по всій Україні
- 15:40 На Хмельницькій АЕС стартувало будівництво нових енергоблоків за американською технологією
- 12:45Скандал з "побиттям" активістки в ТЦК на Хмельниччині: Що відомо
- 09:55В ОВА повідомили про пошкодження приватних будинків внаслідок збиття безпілотників на Хмельниччині