П'янке і терпке літо: Як приготувати швидку абрикосову наливку

Depo.Хмельницький продовжує серію матеріалів про вина, наливки, лікери та інші напої, які можна приготувати вдома власноруч з літніх дарів природи

Валентина Моісеєнко
Шеф-редактор регіональної редакції Depo.Хмельницький
П'янке і терпке літо: Як приготувати шви…

Сезон дозрівання абрикосів у розпалі, тож пропонуємо приготувати один із рецептів наливки із сонячних плодів. Цей спосіб доволі простий, і до того ж уже за місяць можна смакувати п'яний і ароматний напій бурштиново-сонячного коляру з неймовірним ароматом.

Складові абрикосової наливочки

  • абрикосові плоди - 2 кг;
  • горілка - 1 л;
  • цукор - за смаком (близько кілограма).

Якщо любите приправи, то можна додати дрібку кориці чи гвоздики.

абрикосова наливка у банці

Процес приготування абрикосової наливки

Плоди варто поділити навпіл, видаливши кісточки. Третину зернят треба почистити, діставши ядра - вони додають кісточкового аромату й специфічного абрикосово-кісточкового смаку. До того ж, служать заспокійливим засобом при гострому кашлі та ларингіті.

Додаємо їх до абрикосів і перемішуємо. Пересипаємо все у скляну пляшку, заповнивши її на половину. Додаємо, за бажанням, спеції і заливаємо горілкою, щоб складові повністю були покриті. Якщо алкоголю недостатньо, обсяг потрібно збільшити.

Витримуємо 20 діб в темному приміщенні (t 20-25 градусів). Потому треба злити настій без осаду і додати цукор. Отриману наливку розливати бажано в скляні пляшки і герметично закривати. Тримати в прохолодному місці.

Для отримання більш густої консистенції готування можна продовжити. Для цього м'якіть засипають цукром з розрахунком 1:1. Накрити кришкою і поставити в темне прохолодне місце на "відпочинок" ще на 30 днів.

Після цього м'якоть відіжимають і отриманий сік додають до першої наливки і ретельно перемішують. Знову відфільтровують і повторно розливають у чисті ємності. Для дозрівання треба поставити в холодне приміщення чи погріб.

Після місячної витримку абрикосова наливка готова до вживання. Термін придатності – до 5-ти років.

наливка з абрикос

Секрети домашньої наливки з абрикос

Якщо хочете додати родзинку, половину плодів абрикосів можна замінити сливою раннього врожаю. Змішаний смак і аромат вийде по-своєму вишуканим і оригінальним. Залежно від сорту слив, поміняється й колір напою.

Ядра кісточок абрикоси додають мигдального аромату, але зловживати ними не можна. Не варто збільшувати їх кількість у наливці більше рекомендованого, адже у них, хоч і в малій кількості, все ж міститься синильна кислота.

Можна замість пропонованих спецій додати меду – 150 грамів та м’яти – 25 грамів, - тоді вийде зовсім інакший напій і за смаком і за ароматом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme