П'янке і терпке літо: Як потішити себе ароматним вином з порічок
Depo.Хмельницький продовжує серію матеріалів про вина, наливки, лікери та й загалом напої із літніх дарів природи, які можна зробити власноруч
- Хмельницький
-
16 липня 2020 16:00
Літо вже місяць як вступило у свої законні права, тож потрібно провести цю пору відпусток та відпочинку так, аби було що пам'ятати весь наступний рік.
Українці - нація, що любить гарно попоїсти та смачненько пригубити якогось п'янкого напою. Тож ми спробуємо підібрати найбільш цікаві рецепти приготування літніх напоїв з фруктів та ягід, що дарує українська родюча земля улітку.
Ми вже поділилися у минулих публікаціях рецептами ароматних хмільних напоїв із шовковиць та суниці.
Сьогодні ж пропонуємо рецепт п'янкого вина з червоних порічок.
Напій, приготований за цим рецептом, дуже смачний, напівсолодкий, має приємний рубіновий колір. Процес його дозрівання досить довгий, тож скуштувати його можна буде ближче до осені, але воно того варто.
Спочатку потрібно приготувати закваску. Для цього знадобиться одна склянка немитої малини, 0,5 склянки немитої шипшини та 0,5 склянки цукру. Ягоди мити не треба, щоб дріжджоподібні грибки забезпечили процес бродіння.
Усе це треба залити водою і залишити на три дні, закривши 4-шаровою марлею і періодично помішуючи. Марля обереже від дрібних плодових мошок і забезпечить доступ кисню для бродіння.
Через три дні потрібно приготувати сусло.
Для цього 2 кг цукру треба розчинити в трьох літрах окропу води і залишити вистигати. У цей час 3 кг червоної смородини (мити її також не треба) дрібниться в комбайні або товчеться дерев'яним товкачиком. М'ясорубку використовувати не варто, оскільки неприємний смак металу може зіпсувати все вино. Далі подрібнену порічку треба вилити у пластикове відро і туди ж додати закваску і холодний цукровий сироп.
Відро необхідно обв'язати 4-шаровою марлею. Її зручно закріплювати гумовою смужкою. Щодня (4-5 разів на день) сусло потрібно помішувати, щоб на поверхні не утворилася цвіль.
Через вісім днів необхідно процідити сусло. Для цього потрібно взяти пластикове сито (ні в якому разі не металеве) і тришарову марлю. Ягідну мезгу відтискають через марлю (виходить ще близько літра сусла). Відфільтроване сусло потрібно вилити у восьмилітровий бутель, закрити кришкою, краї замастити пластиліном, щоб не було доступу повітря.
У центр кришки вколюється трубка від системи для переливання крові, один кінець якої опускається в банку з водою. Таким чином вийде гідрозатвор. Потрібен він для того, щоб на другу-третю добу, коли починається процес активного бродіння, бульбашки газу виходили трубкою у воду, але у саме вино повітря не потрапляло.
Періодично бутель з вином із червоної смородини треба струшувати, щоб не утворювалася цвіль.
Через 40 днів треба злити верхню частину вина і процідити його ще раз. Після чого розлити в пляшки, закрити та поставити в прохолодне місце. Через два місяці вино готове до споживання.
Нагадаємо, влітку можна і потрібно насолоджуватися різноманітними напоями із сезонних ягід. В нагоді будуть наші рецепти стосовно приготування вина з шовковиці та лікеру із суниці.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький
Всі новини на одному каналі в Google News
- 11:21У Хмельницькому будівельник зірвався з висоти (ФОТО) ФОТО
- 19:51Історія рому: від піратів до екзотичних коктейлів PROMO
- 21:01У Хмельницькому горіла багатоповерхівка (ФОТО) ФОТО
- 20:50 "Укренерго" попередило про графіки відключень: Кого стосується
- 17:09Аварійні відключення світла можуть тривати до осені, - "Укренерго"
- 16:43У ДПСУ розповіли, що зміниться для чоловіків при перетині кордону після 18 травня
- 21:50 В Україні запровадили відключення світла (ОНОВЛЕНО)
- 10:57Чи потрібно йти до ТЦК заброньованим чоловікам: роз'яснення Міноборони
- 12:45В Хмельницькому внаслідок пожежі померла дитина
- 21:50На Хмельниччину призначили очільника СБУ
- 21:31Тариф на е/е для населення може зрости, адже на відновлення енергетики потрібні значні кошти, - Українські розподільні мережі Відео
- 22:15 Рада ухвалила закон про добровільну мобілізацію ув’язнених, але підуть на фронт не всі
- 21:13На Хмельниччині повернули державі пам’ятку археології національного значення ІХ-ХІІІ ст
- 19:31Понад 300 мільйонів гривень військового збору сплатили жителі Хмельниччини з початку 2024 року
- 22:05 У ВР пообіцяли карати співробітників ТЦК та СП за порушення прав людини
- 20:36Для дронів в ЗСУ створять окремий рід військ
- 19:16 Кабмін ухвалив перелік документів, які треба подати для проходження МСЕК
- 14:24У Хмельницькому змінили тривалість комендантської години
- 10:20Щонайменше 1,45 млрд грн Уряд передбачив для бізнесів Хмельниччини, – Юлія Свириденко