Незвично, вітамінно й дешево: На які страви ще можуть згодитися огірки
Depo.Хмельницький продовжує пропонувати незвичні страви із недорогих продуктів, які здивують своєю вишуканістю
- Хмельницький
-
17 вересня 2019 18:00

Огірки - свіжі і смачні, містять багато вітамінів і мінералів і грають дуже важливу роль у травленні. Цьогорічний сезон обіцяє доступну ціну і розмаїття сортів.
Огірки краще їсти свіжі, поки ще не сформувалося насіння. Ось пара рецептів смачних і досить оригінальних страв з огірків.
Огірки в соусі з молока. Для такої незвичної страви інгредієнтів потрібно насправді багато, але все це вартує того, щоб посмакувати самому і здивувати гостей чи родичів.
Знадобляться: п'ять огірків і одне яблуко, сік лимона та цибулина, 40 гр вершкового масла, 30 гр борошна, 0,4 л коров'ячого молока і спеції -лавровий лист, майоран, сметана, сіль та перець.
Миємо і чистимо огірки, можна й видалити зерна, за бажанням і нарізаємо кубиками. Те саме робимо й з яблуком і поливаємо лимонним соком.
Дрібно ріжемо цибулю і підсмажуємо на вершковому маслі, додаючи борошно і молоко. Постійно помішуючи, приготуємо соус. Додаємо огірки і яблуко, лавровий лист і майоран.
Готуємо 10 хвилин, потім додаємо сметану, сіль, перець і добре перемішуємо.
Огірковий гаспачо. Такий холодний суп просто дивовижний в спекотні дні. Він дивним чином поєднує в собі "вміння" одночасно освіжати і насичувати, а ще дивує незвичним поєднанням продуктів.
Беремо чотири середніх огірка і 2,5 скл. порізаного квадратиками кавуна ( приблизно півкілограма), пів-цибулини та пучок свіжої м'яти, невеликий пучок кінзи; 3 ст. л. лимонного соку і 2 ч. л. солі; склянку класичного йогурту без додаткових компонентів та ароматизаторів (можна замінити нежирною сметаною), 1 ч. л. натертого кореня імбиру та сир фета для прикраси готової страви.
Насампереж дібно шаткуємо м'яту і відкладіть в сторону 2 ст. л, а решту - в чашу блендера. Туди ж - огірок, шматочки кавуна, цибулю, кінзу, імбир і сіль. Все змішуємо до стану пюре, вливаємо йогурт і ретельно перемішуємо.
Готовий суп ставимо на холод на пару годин, а перед подачею тарілки для огіркового гаспачо бажано теж охолодити.
Прикрашаємо страву шматочками сиру фета, дрібно порізаною м'ятою і збризути треба олією. Для гостроти, за бажанням, можна додати трохи перцю чилі.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький
Всі новини на одному каналі в Google News
- 23:35У Державній службі зайнятості розповіли, які спеціальності зараз найбільше затребувані
- 21:25 Міненерго фактично у всіх областях вводить відключення світла
- 09:50До 15 років тюрми загрожує жителю Хмельниччини, що кілька разів вдарив викруткою в груди свого знайомого
- 21:32Адвокат з Хмельницького налагодив схему незаконного переправлення чоловіків через держкордон
- 20:50Паспорт громадянина України у формі ID-картки: детально про головне
- 16:16На Хмельниччині сталася ДТП за участі чотирьох автомобілів
- 12:25В одній з шкіл на Хмельниччині дітям в їдальні подали їжу з уламками скла
- 22:42Хмельниччина стала пілотною областю у Всеукраїнському проєкті з підвищення рівня безпеки територіальних громад
- 22:02У Хмельницькому лікаря звинувачують у смерті пацієнтки
- 20:44 В Україні стартував новий епідемічний сезон захворюваності на грип, COVID-19 та інші ГРВІ
- 20:20Обшуки у Почаївській лаврі: Що шукають правоохоронці
- 15:50Нічна атака: Як працювала ППО на Хмельниччині
- 15:28Українцям треба перереєструвати права власності на нерухомість
- 10:02Дефіцит "синіх комірців" і скептичні прогнози великих роботодавців - результати опитування
- 20:48 Завдяки СБУ, яка викриває кротів-навідників, наші міста мають електрику, - експерт
- 20:15Оформлення біометричних паспортних документів у Хмельницькому: Що потрібно знати
- 12:37 16 українських міст отримали звання "Місто-Герой" Відео
- 20:24Що таке автообзвон і як він допоможе бізнесу Актуально
- 14:47Найкращі роутери 2025 року Інновації