Незвично, вітамінно й дешево: На які страви ще можуть згодитися огірки
Depo.Хмельницький продовжує пропонувати незвичні страви із недорогих продуктів, які здивують своєю вишуканістю
- Хмельницький
-
17 вересня 2019 18:00
Огірки - свіжі і смачні, містять багато вітамінів і мінералів і грають дуже важливу роль у травленні. Цьогорічний сезон обіцяє доступну ціну і розмаїття сортів.
Огірки краще їсти свіжі, поки ще не сформувалося насіння. Ось пара рецептів смачних і досить оригінальних страв з огірків.
Огірки в соусі з молока. Для такої незвичної страви інгредієнтів потрібно насправді багато, але все це вартує того, щоб посмакувати самому і здивувати гостей чи родичів.
Знадобляться: п'ять огірків і одне яблуко, сік лимона та цибулина, 40 гр вершкового масла, 30 гр борошна, 0,4 л коров'ячого молока і спеції -лавровий лист, майоран, сметана, сіль та перець.
Миємо і чистимо огірки, можна й видалити зерна, за бажанням і нарізаємо кубиками. Те саме робимо й з яблуком і поливаємо лимонним соком.
Дрібно ріжемо цибулю і підсмажуємо на вершковому маслі, додаючи борошно і молоко. Постійно помішуючи, приготуємо соус. Додаємо огірки і яблуко, лавровий лист і майоран.
Готуємо 10 хвилин, потім додаємо сметану, сіль, перець і добре перемішуємо.
Огірковий гаспачо. Такий холодний суп просто дивовижний в спекотні дні. Він дивним чином поєднує в собі "вміння" одночасно освіжати і насичувати, а ще дивує незвичним поєднанням продуктів.
Беремо чотири середніх огірка і 2,5 скл. порізаного квадратиками кавуна ( приблизно півкілограма), пів-цибулини та пучок свіжої м'яти, невеликий пучок кінзи; 3 ст. л. лимонного соку і 2 ч. л. солі; склянку класичного йогурту без додаткових компонентів та ароматизаторів (можна замінити нежирною сметаною), 1 ч. л. натертого кореня імбиру та сир фета для прикраси готової страви.
Насампереж дібно шаткуємо м'яту і відкладіть в сторону 2 ст. л, а решту - в чашу блендера. Туди ж - огірок, шматочки кавуна, цибулю, кінзу, імбир і сіль. Все змішуємо до стану пюре, вливаємо йогурт і ретельно перемішуємо.
Готовий суп ставимо на холод на пару годин, а перед подачею тарілки для огіркового гаспачо бажано теж охолодити.
Прикрашаємо страву шматочками сиру фета, дрібно порізаною м'ятою і збризути треба олією. Для гостроти, за бажанням, можна додати трохи перцю чилі.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький
Всі новини на одному каналі в Google News
- 11:21У Хмельницькому будівельник зірвався з висоти (ФОТО) ФОТО
- 19:51Історія рому: від піратів до екзотичних коктейлів PROMO
- 21:01У Хмельницькому горіла багатоповерхівка (ФОТО) ФОТО
- 20:50 "Укренерго" попередило про графіки відключень: Кого стосується
- 17:09Аварійні відключення світла можуть тривати до осені, - "Укренерго"
- 16:43У ДПСУ розповіли, що зміниться для чоловіків при перетині кордону після 18 травня
- 21:50 В Україні запровадили відключення світла (ОНОВЛЕНО)
- 10:57Чи потрібно йти до ТЦК заброньованим чоловікам: роз'яснення Міноборони
- 12:45В Хмельницькому внаслідок пожежі померла дитина
- 21:50На Хмельниччину призначили очільника СБУ
- 21:31Тариф на е/е для населення може зрости, адже на відновлення енергетики потрібні значні кошти, - Українські розподільні мережі Відео
- 22:15 Рада ухвалила закон про добровільну мобілізацію ув’язнених, але підуть на фронт не всі
- 21:13На Хмельниччині повернули державі пам’ятку археології національного значення ІХ-ХІІІ ст
- 19:31Понад 300 мільйонів гривень військового збору сплатили жителі Хмельниччини з початку 2024 року
- 22:05 У ВР пообіцяли карати співробітників ТЦК та СП за порушення прав людини
- 20:36Для дронів в ЗСУ створять окремий рід військ
- 19:16 Кабмін ухвалив перелік документів, які треба подати для проходження МСЕК
- 14:24У Хмельницькому змінили тривалість комендантської години
- 10:20Щонайменше 1,45 млрд грн Уряд передбачив для бізнесів Хмельниччини, – Юлія Свириденко