Рецепт куті на Хмельниччині потрапив до гастрономічної спадщини України

Серед пів сотні українських страв визнання отримала і різдвяна смакота з Поділля

Рецепт куті на Хмельниччині потрапив до…

Традиційний рецепт куті на Хмельниччині занесений до списку страв гастрономічної спадщини України, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на Аgronews.

Центр культурних досліджень, наразі, працює над першою українською енциклопедією "Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв", до якої уже увійшло близько п’яти десятків страв з різних регіонів України. Зайняв почесне місце і рецепт традиційної куті з Хмельниччини.

Інгредієнти:

Пшениця товчена – 0,5 кілограму;

Вода – 3 літри;

Мак – 300 грамів;

Мед – 200 грамів;

Родзинки – 100 грамів;

Халва – 200 грамів;

Горіхи – 200 грамів ;

Цукати – 100 грамів;

Цукор – 100 грамів.

Рецепт приготування:

Спочатку потрібно зварити чищену пшеницю до готовності;

Кип’ятимо воду додаємо до неї пшеницю; кидаємо мед, цукор, халву, попередньо пропарені родзинки, також просмажені горіхи, потертий в макітрі мак.

Все ретельно перемішуємо даємо трішки настоятися. Перед подачею на стіл посипаємо кутю цукатами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme