Незвично, вітамінно й дешево: Які салати можна приготувати з вишні
Літня пора дарує масу можливостей для здорового харчування. Depo.Хмельницький пропонує ще й незвичні страви із недорогих продуктів, кі здивують своєю вишуканістю
- Хмельницький
-
30 червня 2018 13:00
Виявляється із вишні можна приготувати ще й низку салатів. І хоча ці страви не з української кухні, та, зважаючи на небувалий цьогорічний врожай, варто хоча б разок спробувати скуштувати.
Оригінальний рецепт салату з вишнею і цибулею. Ідеально підходить до м'яса. Цей салат прийшов до нас із сонячного Узбекистану.
Ідеальною для цього рецепта є стигла, свіжа вишня і, звичайно ж, без кісточок.
Нам треба: вишня - грам 150-200, половинка цибулини середнього розміру, м'ята, можна базилік та лимон.
Ріжемо половинку лимону приблизно на 4 частини і злегка присипаємо цукром. Відставляємо хвилин на 10. У цей час готуємо вишню - видаляємо кісточки. Потому тонко, не поспішаючи, нарізаємо цибулю, бажано салатного сорту. Добре віджимаємо лимон, краще в рукавичках. Треба його добре промяти, що б цедра теж сік віддала. Віджимаємо, видаляємо кісточки від лимона, якщо вони потрапили в сік. Викладаємо туди цибулю.
Акуратно перемішуємо кінчиками пальців і даємо помаринуватися хвилин 10-15. Дрібно ріжемо листочки м'яти або базиліка без стебел, щоб салат був ніжним.
Нарешті все об'єднуємн: у вишню викладаємо цибулю, даючи стекти з неї сік лимона, посипаємо зеленню і акуратно перемішуємо. Ще хвилин 5-10 в прохолодному місці або холодильнику - салат з вишнею і цибулею готовий.
Британський салат з курки та вишні. Рецепт цього салату спеціально придумали англійські кухарі до 50-річного ювілею королеви Єлизавети.
Нам треба: філе куряче - 700 г, вишня - 400 г, листя салату - 100 г, цибуля зелена - 0,5 пучечка, м'ята - 2-3 гілочки, сметана - 1 скл, мед - 2 ч. л, сік лимона - 1 ст. л, каррі - 1 ст. л, перецьта сіль за смаком.
Куряче філе треба відварити в підсоленій воді до готовності, охолодити і нарізати тонкими скибочками поперек волокон. Вишню помити і вийняти кісточки. М'яту й цибулю дрібно шинкуємо, а салат листочками викладаємо на дно тарілки. Далі шарами викладаємо курку та вишню.
Для соусу змішуємо в глибокій тарілці сметану з медом, лимонним соком і каррі. Солимо-перчимо до смаку. Добре перемішуємо. Можна навіть злегка збити виделкою. Цією смакотою поливаємо салат і прикрашаємо зелннню.
Салат виходить свіжий і ситний.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький
Всі новини на одному каналі в Google News
- 11:21У Хмельницькому будівельник зірвався з висоти (ФОТО) ФОТО
- 19:51Історія рому: від піратів до екзотичних коктейлів PROMO
- 21:01У Хмельницькому горіла багатоповерхівка (ФОТО) ФОТО
- 20:50 "Укренерго" попередило про графіки відключень: Кого стосується
- 17:09Аварійні відключення світла можуть тривати до осені, - "Укренерго"
- 16:43У ДПСУ розповіли, що зміниться для чоловіків при перетині кордону після 18 травня
- 21:50 В Україні запровадили відключення світла (ОНОВЛЕНО)
- 10:57Чи потрібно йти до ТЦК заброньованим чоловікам: роз'яснення Міноборони
- 12:45В Хмельницькому внаслідок пожежі померла дитина
- 21:50На Хмельниччину призначили очільника СБУ
- 21:31Тариф на е/е для населення може зрости, адже на відновлення енергетики потрібні значні кошти, - Українські розподільні мережі Відео
- 22:15 Рада ухвалила закон про добровільну мобілізацію ув’язнених, але підуть на фронт не всі
- 21:13На Хмельниччині повернули державі пам’ятку археології національного значення ІХ-ХІІІ ст
- 19:31Понад 300 мільйонів гривень військового збору сплатили жителі Хмельниччини з початку 2024 року
- 22:05 У ВР пообіцяли карати співробітників ТЦК та СП за порушення прав людини
- 20:36Для дронів в ЗСУ створять окремий рід військ
- 19:16 Кабмін ухвалив перелік документів, які треба подати для проходження МСЕК
- 14:24У Хмельницькому змінили тривалість комендантської години
- 10:20Щонайменше 1,45 млрд грн Уряд передбачив для бізнесів Хмельниччини, – Юлія Свириденко