Кілька нюансів - як правильно і красиво пити горілку, щоб насолоджуватися

Вживання спиртних напоїв свідчить і про культуру, і про традиції

Кілька нюансів - як правильно і красиво…

Горілку теж п'ють вишукано і з користю, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на Моя Хата.

Насамперед, у морозилку укладається кілька змін чарок. Бо, всупереч поширеній думці, заморожувати належить не горілку, а чарки! Горілку слід лише охолодити, градусів до десяти–п'ятнадцяти. Дверцята в холодильнику цілком підійдуть для такого випадку.

І, природно — горілка повинна бути якісною, бо фальшивка... ніщо їй не допоможе.

Кілька правил - як правильно і красиво пити горілку, щоб насолоджуватися - фото 1

Далі, ставимо варити картоплю. Але не аби яку! Картопля, зварена в трохи підсоленій воді, неодмінно повинна бути розсипчастою і — запашною! Всі інші варіанти просто відмітайте...

Поки картопелька вариться, треба підготувати оселедець. Обов'язково — дуже жирний, бочковий, бажано пряного посолу. Акуратненько чистимо, позбавляємо кісток абсолютно, ріжемо на шматочки, і укладаємо на тарілку (видовжено–овальну тарілочку з висотою бортів близько 6-9 мм). Розклавши її так, щоб створювалося враження практично цілої риби, зверху густо покриваємо її найтоншими кілечками ріпчастої цибульки (білої і червоної), після чого збризкуємо (мало–мало, але так, щоб на кожен шматочок потрапило) олією (соняшниковою. І ні в якому випадку - рафіновану! Тільки пахучу!).

Кілька правил - як правильно і красиво пити горілку, щоб насолоджуватися - фото 2

Тим часом картопелька майже поспіла, але є ще час розкласти по мисочкам солоні гриби (опеньки, лисички, рижики), і солоні ж огірочки. Застерігаю – саме бочкові солоні! Не мариновані! Вельми не зашкодить дрібно–дрібно порізати кропчику, петрушечки, за смаком – селери або цибулі–порею, поклавши нарізане в окрему велику миску і гарненько перемішати.

Кілька правил - як правильно і красиво пити горілку, щоб насолоджуватися - фото 3

Природно, що напередодні купили сметанку. На базарі! Густа! Те, що називається – "ложка стоїть"... Це – основа для отримання смаку горілки.

Решту закусок, за вашим смаком, можуть подаватися не раніше, як тільки після третьої чарки. Отже...

Кладемо на тарілочки варену картоплю. Вилкою кожну картоплину трохи надламуємо посередині, і кладемо зверху сметанку. Щедро посипаємо сумішшю зелені.

Кілька правил - як правильно і красиво пити горілку, щоб насолоджуватися - фото 4

Дістаємо крижані чарки, горілку, і – починаємо процес наливання. Проголосивши щось відповідне, дружньо підіймайте чарочки.

А ось тут найцікавіше: порядок закусок! Саме від цього багато залежить. Слід робити так: поставивши чарку, наколоти скибочку–другу оселедцю неодмінно прихопивши цибульки, відправити в рот, і почати повільно жувати. В цей час відламуйте шматочок картоплини (з сметанкою і зеленню), і – туди ж, в рот. Далі – шматочок найсвіжішого, запашного чорного хліба…

Кілька правил - як правильно і красиво пити горілку, щоб насолоджуватися - фото 5

І ось тут–то і виявиться справжній витончений смак горілки, який він повинен бути!

Після того вже можна огірочка, грибочка або повторити щось з попереднього...

Кілька правил - як правильно і красиво пити горілку, щоб насолоджуватися - фото 6

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme