5 найшвидших і найсмачніших способів приготувати сало
Готувати і подавати сало українці вміють як ніде у світі
- Хмельницький
-
18 січня 2016 12:54

Україна посідає лише 13-е місце щодо частоти та регулярності використання цього продукту, та це не мішає нам вважати його своїм кулінарним символом, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією сайту jisty.com.ua.
Загалом у світі 16 країн у своїх національних кухнях з давніх-давен готують і споживають сало.
Класичний спосіб вживання сала – з сіллю, перцем (червоним або чорним) і часником. Усім цим сало треба натерти.
Не варто боятися переборщити: сало саме візьме стільки, скільки треба.
Сало бутербродне з часником та перцем
Свіже охолоджене, навіть трішки приморожене сало без м’ясного прошарку перекрутити через м’ясорубку, посолити, поперчити на смак, додати кілька подрібнених зубців часнику і добре перемішати. Можна додати мелений мускатний горіх або карі. Перед тим як намастити на хліб, бажано дати постояти хоча б години три. Найкраще смакує з червоним борщем.
Миттєва закуска із сала з оцтом
Свіже охолоджене сало порізати тоненькими скибочками. Кожен шматочок злегка збризнути оцтом, посолити, поперчити і на кожен покласти трішки подрібненого часнику. Найкраще споживати одразу, поки сало не нагрілося і не розм’якло.
Швидкісне сало
Сало порізати на шматки, натерти кожен сіллю з часником і обсмажити з усіх боків на пательні. Викласти шматки сала в каструлю, залити окропом, щільно закрити кришкою і поставити в холод на 3-4 години. Остигле сало дістати з води, нарізати тоненько. Зберігати в морозилці. Після заморожування сало стає ще смачнішим.
Сало в цибулинні
Цибулиння з 1 кг цибулі залити 1 літром води і довести до кипіння, всипати 4-5 ложок солі і дати покипіти ще 15 хв. У соляно-цибулевий розчин покласти шматки сала (найкраще підчеревину). Варити 25-30 хв. після закипання. Вимкнути вогонь, дати салу схолонути в розсолі. Холодне сало натерти сумішшю часнику та спецій. Перед подачею охолодити і порізати.
Експрес-сало
Сало порізати скибочками, нещільно скласти в банку. Туди ж покласти товчений часник, насипати солі, чорного та червоного перцю. Залити крутим окропом, накрити кришкою і укутати в грубу тканину чи рушник. Коли повністю схолоне, поставити на годину в морозильну камеру.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький
Всі новини на одному каналі в Google News
- 15:43iPhone 16 очима професійного фотографа: чи вартує своїх грошей? Інновації
- 12:53 На хабарі за встановлення групи інвалідності погорів лікар з Хмельниччини: Під час обшуку в нього знайшли мільйони готівкою ФОТО
- 20:17На Тернопільщині зіткнулися вантажівка й легковик: Четверо смертей (ФОТО) ФОТО
- 13:15Стало відомо про одного загиблого через нічний удар по Хмельниччині
- 12:56У Хмельницькому затримали чоловіка, що розгулював містом із бойовою гранатою
- 12:12На Хмельниччині під час потужної грози блискавка уразила будинок молитви (ФОТО, ВІДЕО) ФОТО Відео
- 08:40Вночі ворог атакував Хмельниччину: Що відомо
- 21:26 Пакунок школяра: Батьки першокласників отримуватимуть 5 000 грн допомоги через Дію
- 18:18 Особливості отримання виготовленого закордонного паспорта дитини: деталі
- 11:28В Хмельницькому затримали тернополянина, що організував бізнес на ухилянтах ФОТО
- 10:03"УЗ" запускає експериментальний поїзд зі Львова до Хмельницького
- 19:59У МОЗ підказали українцям, як безпечно пережити 30-градусну спеку
- 12:26На Хмельниччині змінюють порядок оголошення повітряних тривог
- 09:41ППО знешкодила вночі 117 з 157 дронів, запущених по Україні
- 15:45 В Україні можуть ввести чотириденний робочий тиждень, - Гетманцев
- 13:17Стріляв у сусіда: У Хмельницькому затримали молодика, що поранив чоловіка
- 11:08Майже пів сотні дронів збили сьогодні над Хмельниччиною, - ОВА
- 10:39 Цієї ночі Хмельниччина була в епіцентрі ворожих повітряних атак
- 12:08Хмельничанин, бажаючи похизуватися перед подругою, підірвав гранату у квартирі