На Хмельниччині ніде зберігати збіжжя

До того ж в області бракує переробних підприємств для сільськогосподарського виробництва

На Хмельниччині ніде зберігати збіжжя…

Хмельниччина вирощує багаті врожаї, особливо зернових культур, та ніяк не налагодить потужну їх переробку, - сказав очільник області Михайло Загородний в інтерв'ю "Подільським вістям", повідомляє Depo.Хмельницький.

Голова облдержадміністації переконаний, що сільському осподарству краю потрібне створення додаткової вартості. "У нас не вистачає потужностей для зберігання зерна. Вирощуємо багато сої, соняшнику, але не маємо переробних підприємств. Продаємо фуражне зерно, а могли б виробляти і продавати якісні комбікорми. Пшеницю віддаємо зернотрейдерам, які почасти далі заробляють на ній більше, ніж сільгоспвиробник. Для того, щоб в області залишалося більше доданої вартості у вигляді податків і надходжень до місцевих бюджетів, треба створювати переробні підприємства. Виробництво маю базуватися довкола сировини", - розтлумачує Михайло Загородний.

І як позитивний приклад говорить про два підприємства краю - "Оболонь" та "Суфле", які виробляють 70 відсотків солоду в Україні. Тобто ячмінь не йде на продаж за кордон, а переробляється в Україні.

І мріє очільник Хмельниччини про 30-40%, до прикладу, ринку виготовлення борошна.

Таким чином Україна могла б перестати бути сировинною зоною.

Про інші  новини краю читайте на сайті Depo.Хмельницький.

 

 

 

 

 

Больше новостей о событиях в мире читайте на Depo.Хмельницкий

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme