ЧС 2018
Вибори-2019
Онлайн
Сектор
Спецпроекти
Країна Укропів

На Хмельниччині ніде зберігати збіжжя

До того ж в області бракує переробних підприємств для сільськогосподарського виробництва
Depo.
26 серпня 2015 13:17
ФОТО: depo.ua
На Хмельниччині ніде зберігати збіжжя
На Хмельниччині ніде зберігати збіжжя

Хмельниччина вирощує багаті врожаї, особливо зернових культур, та ніяк не налагодить потужну їх переробку, - сказав очільник області Михайло Загородний в інтерв'ю "Подільським вістям", повідомляє Depo.Хмельницький.

Голова облдержадміністації переконаний, що сільському осподарству краю потрібне створення додаткової вартості. "У нас не вистачає потужностей для зберігання зерна. Вирощуємо багато сої, соняшнику, але не маємо переробних підприємств. Продаємо фуражне зерно, а могли б виробляти і продавати якісні комбікорми. Пшеницю віддаємо зернотрейдерам, які почасти далі заробляють на ній більше, ніж сільгоспвиробник. Для того, щоб в області залишалося більше доданої вартості у вигляді податків і надходжень до місцевих бюджетів, треба створювати переробні підприємства. Виробництво маю базуватися довкола сировини", - розтлумачує Михайло Загородний.

І як позитивний приклад говорить про два підприємства краю - "Оболонь" та "Суфле", які виробляють 70 відсотків солоду в Україні. Тобто ячмінь не йде на продаж за кордон, а переробляється в Україні.

І мріє очільник Хмельниччини про 30-40%, до прикладу, ринку виготовлення борошна.

Таким чином Україна могла б перестати бути сировинною зоною.

Про інші  новини краю читайте на сайті Depo.Хмельницький.