Шампанське, виявляється, береже наш мозок

Три келихи в день - і можна надійно захиститися від старечих проблем

Шампанське, виявляється, береже наш мозо…

Такі результати дослідження, проведеного фахівцями з Університету Рідінга, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на standard.co.uk.

Вся справа - в поліфенолах (органічних сполуках рослинного походження, що розширюють кровоносні судини), яких особливо багато в сортах винограду Піно Нуар і Піно Меньє. Обидва використовуються для виробництва шампанського.

Радісна новина для любителів недорогих напоїв: позитивний ефект на здоров'я надають не тільки елітні марки, але і цілком доступні сорти типу кава або просекко. Академіки заявили, що люди, які регулярно п'ють шампанське, можуть також поліпшити свою просторову пам'ять.

До таких висновків вчені прийшли після того, як провели серію експериментів над пенсіонерами-добровольцями. Дослідників здивував ефект.

Керівник наукової роботи, англійський професор Джеремі Спенсер пояснює: "Результати виявилися вражаючими і захоплюючими. Ми вперше отримали вичерпні дані, доведено, що помірне споживання шампанського впливає на когнітивні функції і молодих, дорослих та літніх людей. Зокрема, у них краще пам'ять і швидше швидкість мислення".

Крім того, шампанське захищає від хвороби Альцгеймера і інших. Загалом, якщо ви хочете "прокачати" мозок, поліпшити роботу пам'яті або посилити ясність свого мислення, ви тепер знаєте, що потрібно.

До речі, крім винограду поліфеноли містяться також в чаї, оливковій олії, цибулі, брокколі і чорниці.

Однак, як зауважив Джеремі Спенсер, "користь така ж, але, схоже, це зовсім не так весело".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme