Незвично, вітамінно й дешево: На які страви ще можуть згодитися огірки

Depo.Хмельницький продовжує пропонувати незвичні страви із недорогих продуктів, які здивують своєю вишуканістю

Огірки - свіжі і смачні, містять багато вітамінів і мінералів і грають дуже важливу роль у травленні. Цьогорічний сезон обіцяє доступну ціну і розмаїття сортів.

Огірки краще їсти свіжі, поки ще не сформувалося насіння. Ось пара рецептів смачних і досить оригінальних страв з огірків.

Огірки в соусі з молока. Для такої незвичної страви інгредієнтів потрібно насправді багато, але все це вартує того, щоб посмакувати самому і здивувати гостей чи родичів.

Знадобляться: п'ять огірків і одне яблуко, сік лимона та цибулина, 40 гр вершкового масла, 30 гр борошна, 0,4 л коров'ячого молока і спеції -лавровий лист, майоран, сметана, сіль та перець.

Миємо і чистимо огірки, можна й видалити зерна, за бажанням і нарізаємо кубиками. Те саме робимо й з яблуком і поливаємо лимонним соком.

Дрібно ріжемо цибулю і підсмажуємо на вершковому маслі, додаючи борошно і молоко. Постійно помішуючи, приготуємо соус. Додаємо огірки і яблуко, лавровий лист і майоран.

Готуємо 10 хвилин, потім додаємо сметану, сіль, перець і добре перемішуємо.

Огірковий гаспачо. Такий холодний суп просто дивовижний в спекотні дні. Він дивним чином поєднує в собі "вміння" одночасно освіжати і насичувати, а ще дивує незвичним поєднанням продуктів.

Беремо чотири середніх огірка і 2,5 скл. порізаного квадратиками кавуна ( приблизно півкілограма), пів-цибулини та пучок свіжої м'яти, невеликий пучок кінзи; 3 ст. л. лимонного соку і 2 ч. л. солі; склянку класичного йогурту без додаткових компонентів та ароматизаторів (можна замінити нежирною сметаною), 1 ч. л. натертого кореня імбиру та сир фета для прикраси готової страви.

Насампереж дібно шаткуємо м'яту і відкладіть в сторону 2 ст. л, а решту - в чашу блендера. Туди ж - огірок, шматочки кавуна, цибулю, кінзу, імбир і сіль. Все змішуємо до стану пюре, вливаємо йогурт і ретельно перемішуємо.

Готовий суп ставимо на холод на пару годин, а перед подачею тарілки для огіркового гаспачо бажано теж охолодити.

Прикрашаємо страву шматочками сиру фета, дрібно порізаною м'ятою і збризути треба олією. Для гостроти, за бажанням, можна додати трохи перцю чилі.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький