На Поділлі Різдво святкують по-особливому

Традиції, що склалися традиційно, мають свій колорит

На Поділлі Різдво святкують по-особливом…

Спільного у подолян із рештою українців, звичайно ж більше, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на ua.igotoworld.com.

Обов’язковую є кутя, хоча за особливим рецептом, 12 пісних страв, колядки та вертепи і солом’яний сніп – Дідух.

Різдво на Поділлі має й власний колорит.

На святвечір господар заносить до хати Дідух, який ставить на покуття – перед іконами. На підлозі має бути теж сіно чи солома. Все це навесні спалювалося перед хатою.

12 страв має бути на столі і залишався стіл неприбраним аж до ранку.

Часто залишають чистий прибор та хліб на підвіконні для душ покійників, або залишали місце за столом для подорожнього.

Наступного дня - в перший день Різдва колядували: з Різдвяною зіркою та вертепами.

Чи не кожне село має й свої традиції, але обов’язково це родинне свято з віншуваннями господаря і щирими взаємними побажаннями.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme