UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кава, оливкова олія, шафран: Які продукти найчастіше підробляють

Що ж насправді виявиться в холодильнику після чергового походу в супермаркет

Кава, оливкова олія, шафран: Які продукт…

Про п'ятірку продуктів, які підробляють найчастіше повідомляє Depo.Хмельницький за посиланням на Сosmo.ua.

Копчена риба

Багато виробників копченої риби вже давно не заморочуються і готують її за допомогою "рідкого диму". Однак, не всі знають, що такий спосіб приготування може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, так як рідкий дим вважається небезпечним канцерогеном. Щоб уберегтися від підробки, варто пам'ятати: м'ясо риби натурального копчення має жовтуватий відтінок, а в районі шлунка можна побачити жир такого ж кольору.

Мелена кава

Мелена кава, придбана в супермаркеті, може приховувати в собі багато не дуже приємних сюрпризів: щоб здешевити виробництво, до неї додають соєві боби, ячмінь і навіть пшеницю. Тож краще купувати каву в зернах і перемелювати їх самостійно.

Шафран

Закономірно, що найдорожчу пряність у світі частенько підробляють. Під виглядом шафрану продають подрібнену куркуму, календулу або чорнобривці, а, в гіршому випадку, до них додають ще й цегляний пил. Щоб не потрапити на гачок шахраїв, варто пам'ятати: справжній шафран продають у вигляді тонких темно-червоних ниточок і дуже рідко подрібненим.

Оливкова олія

Ще один недешевий продукт, який дуже часто підробляють, змішуючи з соєвим, кукурудзяним або пальмовою олією. Тому варто купувати оливкову олію лише перевірених виробників. Можна провести з продуктами різних марок експеримент: налити масло в склянку і поставити його в холодильник - справжня оливкова олія утворює осад.

Сир

Натуральний сир - дуже корисний продукт, проте підроблений не має з ним нічого спільного. Для створення підробки виробники використовують пальмову олію замість молока і додають до нього величезну кількість харчових барвників. Варто купувати сир на вагу, коли його відрізають від кола, на якому можна прочитати склад і місце виробництва.

Також варто звертати увагу на зовнішній вигляд сиру: справжній найчастіше матиме блідий колір, тоді як підробка - насичений жовтий або помаранчевий, а про наявність рослинних жирів розкажуть крапельки на поверхні сиру.

Читайте також: 10 несподіваних цікавинок про каву.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme