Горіхолюби зі всієї України зібралися на Хмельниччині

Власне область чи не найперспективніша щодо вирощування різних видів горіхів і каштанів

Горіхолюби зі всієї України зібралися на…

У Хмельницькому близько трьох сотень горіховодів обговорили перспективи розвитку горіхової галузі в Україні, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Ексклюзив".

Хмельниччина - горіховий клондайк, а точніше - ліщини. Так вважають в Українській горіховій Асоціації. Кажуть, розташування області ідеально підходить для вирощування горіхів.

Горіхолюби зі всієї України зібралися на Хмельниччині - фото 1

"Фактично в кожному господарстві, при дорогах ростуть горіхи - грецькі, фундук, - каже президент ВГО "Українська горіхова Асоціація" Володимир Пахно. - Тут і чимало серйозних іграків, що звертають свою увагу на промислові, інтенсивні горішники."

Горіхолюби зі всієї України зібралися на Хмельниччині - фото 2

Горіхолюби зі всієї України зібралися на Хмельниччині - фото 3

Власне тому й тут зібралися фахівці не лише вітчизняні, а й зарубіжні.

Окрім домашніх господарств, горіхівництвом займаються фермери. Нині - це насадження грецького і волоського горіхів, ліщини, фундука, у перспективі – мигдаль та їстівний каштан.

Горіхолюби зі всієї України зібралися на Хмельниччині - фото 4

Аби передати позитивний досвід у цій справі, хмельничани приймали міжнародну конференцію. Були тут і професіонали горіхового бізнесу, і початківці. 

Говорили головно про новації в горіхівництві для початківців і професіоналів горіхового бізнесу.

Горіхолюби зі всієї України зібралися на Хмельниччині - фото 5

Горіхолюби зі всієї України зібралися на Хмельниччині - фото 6

Ця виробнича ніша, стверджують, лише починає заповнюватися і є по-суті незанятою. Дотепер в Україні немає великих промислових горішників. Лише деякі фермери мають маточники та розсадники. Та при цьому, є багато ентузіастів. У тому, аби горіхівництво в Україні розвивалося, зацікавлені і білоруські науковці-дослідники.

Горіхолюби зі всієї України зібралися на Хмельниччині - фото 7

До слова, нині лише кондитерська галузь країни щорічно потребує 30-35 тон лісового горіха, відомого під назвою фундук. Щоправда, усю ліщину цукерники закуповують. Хоча, фактично, це міг би бути і вітчизняний продукт. Адже, умови, потрібні для вирощування, є. При цьому, потреба в українських горіхах є не лише за кордоном, а й у самій Україні.

 Горіхолюби зі всієї України зібралися на Хмельниччині - фото 8

 

Больше новостей о событиях в мире читайте на Depo.Хмельницкий

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme