Найбільшу шпундру зварили на Тернопільщині

До Книги рекордів тернополяни потрапили, дякуючи Івану Котляревському

Найбільшу шпундру зварили на Тернопільщи…

У Тернополі встановили черговий гастрономічний рекорд, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Голос України".

Про цю давню народну українську страву згадував автор безсмертної "Енеїди" Іван Котляревський. Власне у книзі й "піддивилися" автори рекорду її рецепт.

Варили смакоту на Співочому полі в Тернополі та пригощалих всіх охочих.

Приготування щонайменше 300 літрів такої м'ясної смакоти - тушкованої в буряковому квасі свинини, дало змогу кулінару потрапити в Книгу рекордів України.

Кажуть, що в сучасній Україні шпундру готували чи не вперше.

Для приготування 248 літрів страви знадобилося 150 кг м'яса, 5 відер цибулі та 150 кг буряка, а ще трохи пшона та спеції.

Ось що про страву пишу Вікіпедія: шпундра (шпундри) - давня українська народна страва зі смаженої свинини (підчеревини чи грудини), тушкованої потім із буряками в буряковому квасі. Шпундру заправляли борошном або запареним тертим пшоном. У Івана Котляревського зустрічаємо: "Був борщ до шпундрів з буряками".

Нагадаємо, на початку травня у Тернополі встановили рекорд України - спекли "хмарочосну" ковбасу в 400 метрів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme