Вчені США та Австралії заявили про шкідливість картоплі

Вони стверджують, що улюблена страва українців може стати причиною гіпертонії

Вчені США та Австралії заявили про шкідл…

Картопля може сприяти розвитку гіпертонії - до таких висновків прийшла група фахівців із США та Австралії, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на Нitech-news.

Вчені провели масштабне 20-річне дослідження і з'ясували, що картопля небезпечна і може зашкодити здоров'ю.

Зокрема, вона впливає на рівень артеріального тиску, сприяючи розвитку гіпертонії.

Фахівці відібрали близько 187 тисяч чоловік і спостерігали за їхнім здоров'ям. Та частина піддослідних, яка полюбляла картоплю, частіше стикалася з різними хворобами, пов'язаними з кров'яним тиском.

Вчені переконують, що жінкам досить з'їдати чотири порції небезпечного продукту в тиждень, щоб вже в найближчому майбутньому "заробити" гіпертонію.

Дослідники також зауважують, що це відноситься до будь-яких страв, у склад яких входить картопля.

На думку експертів це пов'язано з високим вмістом у ній крохмалю. Крім того, картопля володіє високим глікемічним індексом. Ці фактори підвищують вміст цукру в крові, а отже і артеріальний тиск.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme