Як гуляв і смакував перший хмельницький фестиваль вуличної їжі

Організатори сподіваються, що свято їжі стане постійним, а Хмельницький надійно увійде до списку бажань поціновувачів гастрономічного туризму

У Хмельницькому відгомонів перший в місті фестиваль вуличної їжі "Проскурівські смаколики", повідомляє Depo.Хмельницький.

Майже півтора десятка місцевих ресторацій на різний ґатунок представили свою кухню на розсуд гостей свята.

Намагалися здивувати не лише традиційними подільськими стравами, як от борщ, уха, різноманітне м'ясо на вогні, а й чудернацькими устрицями, мідіями чи "заморською" випічкою.

Спиртного офіційно на святі не було, та й місць для "посидіти" було замало.

На доріжках у сквері ресторатори облаштували намети, розставили столики і розпалили мангали та багаття. Смажили стейки, ковбаски, курей, а в казанах кипіла уха, борщ, мамалига...

За словами організаторів, головна мета фестивалю – прославити Хмельницький як гастрономічне і туристичне місто, куди б спеціально приїжджали скуштувати різні смакоти.

Директор телерадіокомпанії Тетяна Колісніченко мріє, що фестиваль стане постійним і  наступний вже планує влаштувати на Масляну.

Міський голова Олександр Симчишин, усвою чергу, переконаний, що найкраща кухня і ресторації - у Хмельницькому. І теж не проти, аби в місті щороку відбувалося таке свято їжі, традицій та порозуміння.

В сквері ім. Шевченка справді було затишно і якось по-родинному тепло. Дорослі, смакуючи їжею, приязно перемовлялися, діти бавилися, артисти ж додавали настрою і драйву – зігріваючи в осінню прохолоду.

Щодо музичного супроводу, тішили гостей фестивалю фольклорний гурт Ладовиці, Марина Круть, Віктор Відоменко, Майя Онищук, Володимир Смотритель, Сергій Дорофеєв та ціла низка виконавців музучилища ім. Заремби. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький