Як правильно харчувати школярів, - поради медиків

Фрукти та ягоди, овочі і бобові, молоко, м'ясо та риба, що ще радять спеціалісти внести до щоденнолго раціону

Усім відомо, що в пору зростання організм потребує задовільнення усіх потреб необхідними елементами, розповідає Depo.Хмельницький з просиланням на Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України.

Білки, кислоти, мінерали, вітаміни – це далеко не все, що потребує тіло у процессі росту. І все в достатній кількості. А якщо брати до уваги, що деякі елементи не є бажаними, то у всіх складнощах складання раціону для дитини геть можна заплутатись.

Тому кілька порад від спеціаліста обласного лабораторного центру МОЗ можуть стати дуже й дуже в пригоді:

– акцентуйте увагу на овочах і бобових- вони мають бути основою раціону;
– стежте, щоби дитина їла фрукти та ягоди, молочні та кисломолочні продукти, у невеликих порціях- цільнозернові продукти, насіння та горіхи;
– упродовж тижня готуйте рибу (2-3 рази на тиждень) і м’ясо (переважно птиці і кролика);
– мінімізуйте кількість солі та цукру; – для дітей 2-3 грама на добу, для підлітків менше 5 грам на добу; цукор 25-50 грам на добу, включаючи фруктові цукри;
– використовуйте корисні олії (оливкова, кукурудзяна, лляна, гарбузова, горіхова);
– стежте за водним балансом школяра: дитина має отримувати достатньо рідини і пити не за графіком, а орієнтуватись на відчуття спраги.      

То ж слідкуйте за порадами та раціоном наших з вами чад.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький