UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Щогли з відеоспостереженням бережуть ліси Хмельниччини від масових пожеж

Окрім звичних засобів для виявлення й гасіння пожеж тепер використовують і відеокамери

Камери відеоспостереження "стоять" на варті лісів, передає Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби Шепетівського лісгоспу.

Вберегти ліс від пожежі – одне з пріоритетних завдань лісівників. У весняно-осінній період це питання набуває особливої актуальності, адже неконтрольовані підпали сухої трави на полях, розведення вогнищ відпочивальниками поза межами встановлених місць і звичайна людська халатність спричиняють лісові пожежі.

Працівники Шепетівського лісгоспу розширюють матеріальну базу, яка використовується для виявлення й гасіння пожеж. Так, на підприємстві функціонує лісо-пожежна станція, що забезпечена достатньою кількістю засобів гасіння: ранців, лопат, граблів. Постійно в справному стані перебувають два пожежних автомобілі й трактори.

Для вчасного виявлення загоряння в лісових насадженнях встановлено три спостережні вежі та дві відеокамери спостереження за лісовими масивами. Цього року на території лісокомплексу додатково встановлено ще одну алюмінієву щоглу з відеоспостереженням. Це пришвидшить виявлення та гасіння пожеж.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme