Рецепт куті на Хмельниччині потрапив до гастрономічної спадщини України
Серед пів сотні українських страв визнання отримала і різдвяна смакота з Поділля
Традиційний рецепт куті на Хмельниччині занесений до списку страв гастрономічної спадщини України, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на Аgronews.
Центр культурних досліджень, наразі, працює над першою українською енциклопедією "Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв", до якої уже увійшло близько п’яти десятків страв з різних регіонів України. Зайняв почесне місце і рецепт традиційної куті з Хмельниччини.
Інгредієнти:
Пшениця товчена – 0,5 кілограму;
Вода – 3 літри;
Мак – 300 грамів;
Мед – 200 грамів;
Родзинки – 100 грамів;
Халва – 200 грамів;
Горіхи – 200 грамів ;
Цукати – 100 грамів;
Цукор – 100 грамів.
Рецепт приготування:
Спочатку потрібно зварити чищену пшеницю до готовності;
Кип’ятимо воду додаємо до неї пшеницю; кидаємо мед, цукор, халву, попередньо пропарені родзинки, також просмажені горіхи, потертий в макітрі мак.
Все ретельно перемішуємо даємо трішки настоятися. Перед подачею на стіл посипаємо кутю цукатами.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький