Незвично, вітамінно й дешево: Які салати можна приготувати з вишні

Літня пора дарує масу можливостей для здорового харчування. Depo.Хмельницький пропонує ще й незвичні страви із недорогих продуктів, кі здивують своєю вишуканістю

Валентина Моісеєнко

Виявляється із вишні можна приготувати ще й низку салатів. І хоча ці страви не з української кухні, та, зважаючи на небувалий цьогорічний врожай, варто хоча б разок спробувати скуштувати.

Оригінальний рецепт салату з вишнею і цибулею. Ідеально підходить до м'яса. Цей салат прийшов до нас із сонячного Узбекистану.

 

Ідеальною для цього рецепта є стигла, свіжа вишня і, звичайно ж, без кісточок.

Нам треба: вишня - грам 150-200, половинка цибулини середнього розміру, м'ята, можна базилік та лимон.

Ріжемо половинку лимону приблизно на 4 частини і злегка присипаємо цукром. Відставляємо хвилин на 10. У цей час готуємо вишню - видаляємо кісточки. Потому тонко, не поспішаючи, нарізаємо цибулю, бажано салатного сорту. Добре віджимаємо лимон, краще в рукавичках. Треба його добре промяти, що б цедра теж сік віддала. Віджимаємо, видаляємо кісточки від лимона, якщо вони потрапили в сік. Викладаємо туди цибулю.

Акуратно перемішуємо кінчиками пальців і даємо помаринуватися хвилин 10-15. Дрібно ріжемо листочки м'яти або базиліка без стебел, щоб салат був ніжним.

Нарешті все об'єднуємн: у вишню викладаємо цибулю, даючи стекти з неї сік лимона, посипаємо зеленню і акуратно перемішуємо. Ще хвилин 5-10 в прохолодному місці або холодильнику - салат з вишнею і цибулею готовий.

 

Британський салат з курки та вишні. Рецепт цього салату спеціально придумали англійські кухарі до 50-річного ювілею королеви Єлизавети.

Нам треба: філе куряче - 700 г, вишня - 400 г, листя салату - 100 г, цибуля зелена - 0,5 пучечка, м'ята - 2-3 гілочки, сметана - 1 скл, мед - 2 ч. л, сік лимона - 1 ст. л, каррі - 1 ст. л, перецьта сіль за смаком.

 

Куряче філе треба відварити в підсоленій воді до готовності, охолодити і нарізати тонкими скибочками поперек волокон. Вишню помити і вийняти кісточки. М'яту й цибулю дрібно шинкуємо, а салат листочками викладаємо на дно тарілки. Далі шарами викладаємо курку та вишню.

 

Для соусу змішуємо в глибокій тарілці сметану з медом, лимонним соком і каррі. Солимо-перчимо до смаку. Добре перемішуємо. Можна навіть злегка збити виделкою. Цією смакотою поливаємо салат і прикрашаємо зелннню.

Салат виходить свіжий і ситний.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький