Незвично, вітамінно й дешево: Як перетворити звичайні сливи на оригінальні закуски

Depo.Хмельницький продовжує пропонувати незвичні, але смачні страви із недорогих продуктів

Тетяна Чорна
Журналіст регіональної редакції Depo.Хмельницький
Незвично, вітамінно й дешево: Як перетво…

Настав сезон, коли в наш раціон активно входить слива.

Слива - дуже смачний і соковитий фрукт, який поширений серед усіх садівників. Її плоди дуже різноманітні, тому що мають багато сортів (наприклад, слива домашня або звичайна). За розміром ягода може бути як велика, так і маленька. Її смакові якості і забарвлення також різні, як і сфери застосування. Часто сливи використовують для виготовлення вина, якому сливовий сік і кісточки надають особливий витончений аромат.

Але з цих смачних плодів можна приготувати і багато смачних страв. Ось лише деякі з них:

Сливовий салат із куркою

Потрібно: 300 г слив, одна груша, пучок листя салату, 50 мл оливкової олії холодного віджиму, 300 г курячого філе, 1 чайна ложка лимонного соку, спеції за смаком.

Сливи і грушу ретельно слід промити і підсушити. Сливи розрізати на половинки, витягти кісточки і нарізати м'якоть частинками. Грушу очистити від насіння і нарізати невеликими шматочками. Листя салату крупно нарвати руками. Курку відварити зі спеціями, остудити і нарізати тонкими скибочками. Олію змішати з соком лимона. З'єднати всі інгредієнти в салатниці, акуратно перемішти, додати заправку і сіль за смаком.

Сливи, запечені з бальзамічним оцтом

Потрібно: 500 мл натурального йогурту, вісім великих слив, 50 г вершкового масла, по дві столові ложки кленового сиропу і бальзамічного оцту, 100 г меду, столова ложка дрібно посіченого базиліку.

Для почтаку слід розігріти духовку до 200 градусів. З'єднати в мисці бальзамічний оцет, кленовий сироп і розтоплене вершкове масло. Отриману суміш вилити у форму для випічки діаметром приблизно 20 см. Сливи ретельно вимити, обсушити, розрізати на половинки і викласти в деко зрізом вниз. Запікати 20-25 хвилин, поки сливи не разм'якнуть.

Соус: змішати йогурт з медом і базиліком.

Дістати з духовки сливи, залишити на 5 хвилин, щоб трохи охололи. Подавати десерт з йогуртом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme