Незвично, вітамінно й дешево: Дивимося на помідори під іншим кутом
Depo.Хмельницький продовжує пропонувати незвичні страви із недорогих продуктів, які здивують своєю вишуканістю
Про користь помідорів можна говорити безкінечно довго. І заключається вона не лише у тому, що томати прекрасно доповнюють яйця в омлеті і огірки в салатах. Це лише здається, що користь помідорів полягає виключно у чудовому смаку. Помідори є джерелом великої кількості вітамінів, мінералів і корисних для організму речовин. До таких речовин відносяться зокрема винна, яблучна і лимонна кислоти. Помідори містять вітаміни A, B2, B6, PP, E, рідкісний вітамін К та інші. Окрім вітамінів, томати містять фруктозу, глюкозу, мінеральні солі, йод. А також магній, залізо, цинк, марганець, натрій.
Страви з помідорів є різноманітні. Ось кілька найбільш незвичних та найоригінальніших із них.
Варення з помідорів: класичний рецепт приготування
Для приготування класичного варення з томатів потрібно:
- лимон -1 шт.
- цукровий пісок (буряковий) - 830 г
- томати (в міру стиглі) - 1,6 кг
Лимон потрібно розрізати навпіл та вичавити з нього сік. Потім – видалити плівку та цедру подрібнити блендером. Томати – перебрати й промити. Плоди – порізати на дольки.
Далі слід взяти емальований посуд для приготування варення. В ньому змішати лимонну шкірку, цитрусовий сік, рубані томати. Присипати вміст цукровим піском, вимішати.
Приготування ласощів здійснюється в три кроки.
Насамперед потрібно поставити каструлю з компонентами на середній вогонь, дочекатися бурління, вимкнути вогонь. Настоювати півгодини. Через відведений термін знову поставити ємність на вогонь. Коли варення закипить, знову зняти і дати настоятися 45 хвилин. Потім - поставити знов на маленький вогонь і варити 30 хвилин, постійно помішуючи.
Уже готову смакоту треба розлити у сухі теплі банки та закрити простерилізованими кришками. Томатне варення має настоюватися при кімнатній температурі добу. Саме цей термін відводиться на остаточне охолодження.
Запашне і смачне варення із зелених помідорів
Інгредієнти на 1 кг зелених помідорів:
- цукор - 1,2 кг
- лимонна кислота - 4-5 г
Для варення слід взяти помідори з щільною м'якоттю. Надрізати їх, видалити насіння і промити плоди в холодній воді.
Помідори потрібно залити окропом та варити 5 хвилин, потім воду злити. Знову залити помідори холодною водою, довести до кипіння і варити 5 хвилин, після чого відкинути на друшляк.
Помідори перекласти в посуд, в якому буде варитися варення. Всипати цукор, влити склянку води, на сильному вогні довести сироп до кипіння, потім вогонь збавити.
Готується варення впродовж чотирьох годин. Наприкінці варіння додаьт лимонну кислоту.
Щоб варення виглядало яскравіше, слід додати в нього нарізану тонкою соломкою моркву або апельсинову цедру. Але не треба додавати ягоди, інакше зміниться колір сиропу, а вся принадність і незвичність цього варення - саме в його зеленому відтінку.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький