Незвично, вітамінно й дешево: Як оригінально приготувати кабачки

Depo.Хмельницький продовжує пропонувати незвичні страви із недорогих продуктів, які здивують своєю вишуканістю

Валентина Моісеєнко

Кабачки є чи не у кожної ґаздині на городі, а на базарі вони в сезон коштують копійки. Але окрім традиційних млинців, запікань і тушкувань є ще й інші - незвичні страви.

Кабачкові чіпси. Це - незвичайна домашня закуска до пива або ж просто смачні ласощі: апетитні, вкриті хрусткою скоринкою. Найкраще підійдуть молоденькі плоди з невеличкими зернятками, які не потрібно чистити.

Знадобляться: два середніх кабачки, одне куряче яйце, одна столова ложка молока, приблизно половина склянки вже дрібно натертого твердого сиру, панірувальні сухарі, сіль і чорний перець за смаком, а також сушений часник за бажанням.

Кабачки ретельно вимити, витерти і порізати у вигляді кружечків середньої товщини (приблизно в половину сантиметра). Сире яйце слід змішати з молоком і трохи збити отриману суміш на кляр.

Натертий сир заздалегідь змішуємо з панірувальними сухарями, в цю ж суміш треба додати сіль, чорний мелений перець і, за бажання, сушений часник.

Далі кружечки кабачків потрібно щедро вимочити в клярі, після цього – панірувати в суміші з сиру і сухарів зі спеціями, а далі викласти на застелене пергаментом деко і запікати все це в добре розігрітій духовій печі впродовж 20-25 хвилин.

Є й інший варіант. Тут на два середніх кабачка знадобиться грам 40 олії, бажано оливкової.

Доводимо температуру в духовій шафі до 110°С, а поки духовка розігрівається, займаємося самими чіпсами. Нарізаємо кабачок на максимально тонкі шматочки, викладаємо на застелений серветками або паперовими рушниками деко і накриваємо другим шаром серветок зверху. Злегка притискаємо серветки, щоб позбутися надлишку вологи.

Далі поливаємо чіпси оливковою олією, приправляємо за смаком і розкладаємо на деко. Сушимо кабачкові чіпси в духовці не менше 2 годин.

Чіпси з кабачків можна зробити і в мікрохвильовці, значно скоротивши час приготування. Після просушування чіпси також розкладаємо в посуд, придатний для використання в мікрохвильовій печі, виставляємо потужність на максимум і насолоджуємося хрусткою закускою вже за 6 хвилин.

Літній салат з кабачків. Кабачки в цій страві особливо покращують роботу травної системи, допомагають виводити шлаки і токсини з організму і просто є корисним і дієтичним продуктом

Знадобляться: кабачки - 350 г, сир фета - 0,5 склянки, лимонний сік - 1 ст. л, оливкова олія - 2 ст. л, сіль - 1/4 ч. л, чорний мелений перець - 1/4 ч. л.

Кабачки потрібно нарізати тонкими кружечками. Можна підсмажити з двох сторін до м'якості. Фету розкришити на невеликі шматочки.

Лимонний сік з'єднати з оливковою олією. Додати сіль і перець. Гарненько перемішати.

Викласти кабачки на велику тарілку рівним шаром, посипати фетою і додати заправку. Спеції та прикраси для салату можна додати й за своїм смаком.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький