На Полонщині шоковані російським ноу-хау

Росіянам пропонують замість мяса їсти дощових хробаків
Depo.
29 липня 2015 09:58
ФОТО: depo.ua
На Полонщині шоковані російським ноу-хау
На Полонщині шоковані російським ноу-хау

Як повідомляє Depo.Хмельницький на Полонщині, а точніше на сайті місцевої самооборони, дуже стурбовані інформацією Томських дослідників, які запропонували розпочати виробництво ліків, косметики та продуктів харчування з дощових черв'яків.

Професор Андрій Бабенко вважає, що дощові черв'яки можуть використовуватися для виробництва екологічних добрив, високоякісного харчового білка, а також біологічно активних компонентів для фармацевтичних і косметичних препаратів через високого вмісту протеїнів у їх організмі.

Ну, з  добривами - куди не йшло, переконані наші люди. А ось з їжею - це вже перебор.

"У сучасному сільському господарстві є високопродуктивні породи свиней, корів, курей, чому б не створити високопродуктивну породу черв'яків? Це те ж саме тваринництво. Хробаки - це білок, причому з дуже високим вмістом протеїну. Експерименти показують, що він не поступається білку телятини та інших цінних порід домашніх тварин. До того ж я жартома кажу, що це м'ясо без кісточок. На Землі немає інших організмів, у яких чиста маса м'язів становила б понад 70%», - коментує Бабенко.

На Полонщині шоковані російським ноу-хау - фото 1

Більше того російський науковець і розробив технологію "вирощування" корисних хробаків.

"Щоб дощові черв'яки швидко розмножувалися і набирали вагу, вчені намагаються привчити їх до різних субстратів. Стартова популяція хробаків, поміщена в хороший субстрат, за рік збільшується в 10-15 разів", - йдеться в розробці.

І до чого б це - люди лише здогадуються. Проте, трохи навіть жалкують росіян. Від добра хробаків їсти не будеш.

Про краян читайте на Depo.Хмельницький.