На Поділлі Різдво святкують по-особливому
Традиції, що склалися традиційно, мають свій колорит
Спільного у подолян із рештою українців, звичайно ж більше, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на ua.igotoworld.com.
Обов’язковую є кутя, хоча за особливим рецептом, 12 пісних страв, колядки та вертепи і солом’яний сніп – Дідух.
Різдво на Поділлі має й власний колорит.
На святвечір господар заносить до хати Дідух, який ставить на покуття – перед іконами. На підлозі має бути теж сіно чи солома. Все це навесні спалювалося перед хатою.
12 страв має бути на столі і залишався стіл неприбраним аж до ранку.
Часто залишають чистий прибор та хліб на підвіконні для душ покійників, або залишали місце за столом для подорожнього.
Наступного дня - в перший день Різдва колядували: з Різдвяною зіркою та вертепами.
Чи не кожне село має й свої традиції, але обов’язково це родинне свято з віншуваннями господаря і щирими взаємними побажаннями.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький