Мир, свобода і право вибору: Про що говорив Епіфаній у Хмельницькому

Предстоятель ПЦУ відвідав Хмельниччину з першосвятительським візитом 

Мир, свобода і право вибору: Про що гово…

Вперше з офіційним візитом Хмельниччину відвідав глава Православної Церкви України митрополит Епіфаній, передає Depo.Хмельницький.

У храмі Всіх Святих Землі Української в обласному центрі він очолив молебень, під час якого лунали, зокрема, молитви до Матері Божої та за розумний вибір українського народу. Глава ПЦУ зустрівся з місцевою владою та журналістами.

Розповів про поступове і добровільне реформування ПЦУ, що вибори не змінять долі української автокефальної Церкви, про перехід парафій від Російської Православної Церкви (РПЦ) до ПЦУ. 

Блаженнійший Епіфаній звернувся до вірян з проповіддю: "Ми живемо не просто в історичний час, ми є не просто співучасниками, але творцями нашої новітньої церковної історії. Новітньої церковної історії, яка дійсно переплетена з історією нашої української держави. Якщо б ми не мали нашої української незалежності, то ніколи б ми не зуміли отримати нашу духовну свободу, отримати визнання нашої автокефалії. Цей шлях був складним. У цьому році ми будемо святкувати 30 років з часу проголошення автокефального руху, з часу проголошення нашої української справжньої православної церкви.

Цей шлях був не простий, але ми пройшли його достойно. Ми розірвали усі ті духовні пута, якими були оплутані протягом трьох століть. Ми вірили, ми молилися, ми покладали надії тільки на Бога. Господь випробовує нашу віру, Господь випробовує, наскільки ми є сильними, наскільки ми маємо бажання, щоб володіти цим великим даром свободи державної і свободи церковної.

Тому двері нашої церкви відкритті для всіх. Ми отримали Томос і прагнемо зараз отримати визнання інших помісних православних церков. Але попереду потрібно ще багато зробити. Зробити для того, щоб наша єдина помісна українська православна церква стала пристановищем для всіх православних України."

Віряни також долучилися до молебню перед копією чудотворної ікони Божої Матері “Милостива”, написаної в монастирі Кікос (о.Кіпр).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme