Медики розповіли, чим небезпечна "вулична" кава
Варто бути уважним, купуючи цей напій в мобільних кав'ярнях
Варто бути уважним, купуючи цей напій в мобільних кав'ярнях, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Хроніку".
Мало хто замислюється про те, звідки беруть воду для приготування кави та чи дотримуються правила санітарії на робочому місці в умовах відсутності доступу до проточної води.
Щоб здешевити собівартість та залучити більшу кількість покупців, часто використовують каву низької якості.
Випивши склянку такої кави, можна заразитися небезпечними бактеріями - кишковою паличкою, золотистим стафілококом, стрептококом.
Лікарі застерігають українців і від вживання сиропів, які пропонують додати в напій. Вони здатні викликати алергію та хронічний дерматит.
Окрім того, небезпечні для організму людини бактерії можуть розмножуватися і в самій кавомашині.
Щоб убезпечити себе від неякісної кави, потрібно звертати увагу на робоче місце і саму кавоварку. Чим вона дорожче виглядає, тим вище ймовірність того, що бариста не заллють в неї погану воду.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький