Чим харчуються в пришкільних таборах Нетішина

В місті вдалися до експеременту й долучилися до всеукраїнського проекту "Нове шкільне харчування"

Про це інформують в Нетішинському міськвиконкомі, передає Depo.Хмельницький.

Бургер, салат з капусти із насінням, хек запечений, ньокі та картопля запечена з куркумою – це нове меню у їдальнях пришкільних таборів Нетішина. Такий революційний підхід до системи харчування в таборах відпочинку з денним перебуванням дітей обрали в управлінні освіти виконавчого комітету Нетішинської міської ради за підтримки міської влади. Ідея втілення нового проекту з покращення культури харчування дітей виникла вже давно.

"Так вже повелося, що не всі діти полюбляють їсти в шкільних їдальнях. Комусь смакує, а хтось зовсім відмовляється від приготовлених страв. Саме тому спільними зусиллями вирішено було поексперементувати і приєднатися до всеукраїнського проекту "Нове шкільне харчування", розробником і натхненником якого є відомий кулінарний експерт, переможець кулінарного шоу "МайстерШеф" Євген Клопотенко", – розповідає заступник міського голови Ольга Бобіна.

 

В МОН вже відзначили, що даний проект пов’язаний із одним із напрямків концепції "Нової української школи", яку впроваджує та реалізує Міністерство, а саме – збереження здоров’я. У посібнику "Збірник рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах" Євгена Клопотенка представлено більше сотні страв із натуральних продуктів, користь яких зберігається в ході приготування. Тут немає смажених чи шкідливих продуктів. Усе меню збалансоване та корисне.

У пришкільному таборі "Надія" у ЗОШ №4, приміром, за словами директора школи Людмили Добровольської, щодня під час ранкових зустрічей вихованці знайомляться із новим меню. В їдальні для них пропонуються нові корисні страви, які їм до смаку. Кожна нова страва викликає неабиякий інтерес у дітей.

Малеча у захваті від такого нововведення, і навіть учні 7-8 класів з радістю йдуть на сніданок та обід. Одна з матусь вихованців вважає, що це дуже вдалий крок: "Раніше моя дочка навіть не хотіла заходити до їдальні, а сьогодні із задоволенням їй смакує смажений хек, чай каркаде, засмажена картопля."

Експеримент з харчуванням дозволив змінити не лише меню, але й підхід до подачі страв та навіть оформлення. "Звісно, процес приготування і подачі страв відтепер вимагає трохи більше часу і зусиль, однак результат дає свої плюси", – розповідають працівники їдальні ЗОШ №4.

Нагадаємо, планують в області цим літом надати відпочинок для 38% дітей шкільного віку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький