5 найшвидших і найсмачніших способів приготувати сало
Готувати і подавати сало українці вміють як ніде у світі
Україна посідає лише 13-е місце щодо частоти та регулярності використання цього продукту, та це не мішає нам вважати його своїм кулінарним символом, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією сайту jisty.com.ua.
Загалом у світі 16 країн у своїх національних кухнях з давніх-давен готують і споживають сало.
Класичний спосіб вживання сала – з сіллю, перцем (червоним або чорним) і часником. Усім цим сало треба натерти.
Не варто боятися переборщити: сало саме візьме стільки, скільки треба.
Сало бутербродне з часником та перцем
Свіже охолоджене, навіть трішки приморожене сало без м’ясного прошарку перекрутити через м’ясорубку, посолити, поперчити на смак, додати кілька подрібнених зубців часнику і добре перемішати. Можна додати мелений мускатний горіх або карі. Перед тим як намастити на хліб, бажано дати постояти хоча б години три. Найкраще смакує з червоним борщем.
Миттєва закуска із сала з оцтом
Свіже охолоджене сало порізати тоненькими скибочками. Кожен шматочок злегка збризнути оцтом, посолити, поперчити і на кожен покласти трішки подрібненого часнику. Найкраще споживати одразу, поки сало не нагрілося і не розм’якло.
Швидкісне сало
Сало порізати на шматки, натерти кожен сіллю з часником і обсмажити з усіх боків на пательні. Викласти шматки сала в каструлю, залити окропом, щільно закрити кришкою і поставити в холод на 3-4 години. Остигле сало дістати з води, нарізати тоненько. Зберігати в морозилці. Після заморожування сало стає ще смачнішим.
Сало в цибулинні
Цибулиння з 1 кг цибулі залити 1 літром води і довести до кипіння, всипати 4-5 ложок солі і дати покипіти ще 15 хв. У соляно-цибулевий розчин покласти шматки сала (найкраще підчеревину). Варити 25-30 хв. після закипання. Вимкнути вогонь, дати салу схолонути в розсолі. Холодне сало натерти сумішшю часнику та спецій. Перед подачею охолодити і порізати.
Експрес-сало
Сало порізати скибочками, нещільно скласти в банку. Туди ж покласти товчений часник, насипати солі, чорного та червоного перцю. Залити крутим окропом, накрити кришкою і укутати в грубу тканину чи рушник. Коли повністю схолоне, поставити на годину в морозильну камеру.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький