На Кам'янеччині незаконно передали водні плеса майже на 200 тисяч гривень

Суд вирішуватиме питання повернення державі майже 5,: ге земель фодного фонду

На Кам'янеччині незаконно передали водні…

Прокуратура Хмельниччини відстоює в суді повернення державі майже 5,5 га земель водного фонду вартістю більше 187 тис грн, повідомляє Depo.Хмельницький.

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура виявила факти неправомірного набуття права користування земель водного фонду на території Кульчієвецької та Рудської сільських рад.

"На підставі розпоряджень Кам’янець-Подільської райдержадміністрації ще у 2007 та 2010 роках із місцевими мешканцями уклали два договори оренди земельних ділянок водного фонду площею майже 5,5 гектарів для рибогосподарських потреб, - розповідає заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Гончар. - Проте, всупереч вимогам чинного законодавства, нормативна грошова оцінка цих земель, яка є підставою для визначення розміру орендної плати, не проводилась. Як наслідок, розмір орендної плати є заниженим."

За таких обставин місцевий бюджет та територіальна громада недотримували значні суми коштів.

Відтак місцева прокуратура звернулася у суд з позовними вимогами до райдержадміністрації та орендарів про визнання недійсними договорів оренди земель водного фонду, середня вартість яких складає більше 187 тисяч гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme