Вчені США та Австралії заявили про шкідливість картоплі
Вони стверджують, що улюблена страва українців може стати причиною гіпертонії
Картопля може сприяти розвитку гіпертонії - до таких висновків прийшла група фахівців із США та Австралії, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на Нitech-news.
Вчені провели масштабне 20-річне дослідження і з'ясували, що картопля небезпечна і може зашкодити здоров'ю.
Зокрема, вона впливає на рівень артеріального тиску, сприяючи розвитку гіпертонії.
Фахівці відібрали близько 187 тисяч чоловік і спостерігали за їхнім здоров'ям. Та частина піддослідних, яка полюбляла картоплю, частіше стикалася з різними хворобами, пов'язаними з кров'яним тиском.
Вчені переконують, що жінкам досить з'їдати чотири порції небезпечного продукту в тиждень, щоб вже в найближчому майбутньому "заробити" гіпертонію.
Дослідники також зауважують, що це відноситься до будь-яких страв, у склад яких входить картопля.
На думку експертів це пов'язано з високим вмістом у ній крохмалю. Крім того, картопля володіє високим глікемічним індексом. Ці фактори підвищують вміст цукру в крові, а отже і артеріальний тиск.
Больше новостей о событиях в мире читайте на Depo.Хмельницкий