Овочи на ринках Хмельниччини переповнені нітратами

На ринках області фіксують підвищений вміст нітратів

Овочи на ринках Хмельниччини переповнені…

Проводячи дослідження овочів та фруктів на ринках краю, у 29-ти пробах зафіксували підвищений вміст нітратів, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу управління Держпродспоживслужби.

Найбільше схильні до накопичення азотистих сполук капуста, салат, редис, зелена цибуля, кріп і шпинат.

За словами начальника відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів головного управління Держпродспоживслужби в області Олени Іваськів, вся небезпечна продукція була повернута постачальникам і на ринках не реалізовувалася.

"Повністю позбутися нітратів в овочах і фруктах неможливо. Та й недоцільно, адже разом з ними "гинуть" і вітаміни. А ось зменшити кількість небезпечних сполук ", – потрібно, – каже Олена Іваськів.

Серед ознак гострого отруєння нітратами – синюшність шкіри, сонливість, запаморочення, сильний головний біль, у дітей спостерігається неспокійна поведінка. У важких випадках настають судоми, втрата свідомості і навіть кома.

Больше новостей о событиях в мире читайте на Depo.Хмельницкий

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme