Вчені США та Австралії заявили про шкідливість картоплі

Вони стверджують, що улюблена страва українців може стати причиною гіпертонії
Вчені США та Австралії заявили про шкідливість картоплі
Вчені США та Австралії заявили про шкідливість картоплі

Картопля може сприяти розвитку гіпертонії - до таких висновків прийшла група фахівців із США та Австралії, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на Нitech-news.

Вчені провели масштабне 20-річне дослідження і з'ясували, що картопля небезпечна і може зашкодити здоров'ю.

Зокрема, вона впливає на рівень артеріального тиску, сприяючи розвитку гіпертонії.

Фахівці відібрали близько 187 тисяч чоловік і спостерігали за їхнім здоров'ям. Та частина піддослідних, яка полюбляла картоплю, частіше стикалася з різними хворобами, пов'язаними з кров'яним тиском.

Вчені переконують, що жінкам досить з'їдати чотири порції небезпечного продукту в тиждень, щоб вже в найближчому майбутньому "заробити" гіпертонію.

Дослідники також зауважують, що це відноситься до будь-яких страв, у склад яких входить картопля.

На думку експертів це пов'язано з високим вмістом у ній крохмалю. Крім того, картопля володіє високим глікемічним індексом. Ці фактори підвищують вміст цукру в крові, а отже і артеріальний тиск.

Більше про події Хмельниччини читайте на Depo.Хмельницький

Loading...
Loading...