Овочі на ринках Хмельниччини переповнені нітратами

На ринках області фіксують підвищений вміст нітратів
Овочі на ринках Хмельниччини переповнені нітратами
Овочі на ринках Хмельниччини переповнені нітратами

Проводячи дослідження овочів та фруктів на ринках краю, у 29-ти пробах зафіксували підвищений вміст нітратів, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу управління Держпродспоживслужби.

Найбільше схильні до накопичення азотистих сполук капуста, салат, редис, зелена цибуля, кріп і шпинат.

За словами начальника відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів головного управління Держпродспоживслужби в області Олени Іваськів, вся небезпечна продукція була повернута постачальникам і на ринках не реалізовувалася.

"Повністю позбутися нітратів в овочах і фруктах неможливо. Та й недоцільно, адже разом з ними "гинуть" і вітаміни. А ось зменшити кількість небезпечних сполук ", – потрібно, – каже Олена Іваськів.

Серед ознак гострого отруєння нітратами – синюшність шкіри, сонливість, запаморочення, сильний головний біль, у дітей спостерігається неспокійна поведінка. У важких випадках настають судоми, втрата свідомості і навіть кома.

Більше про події Хмельниччини читайте на Depo.Хмельницький

Слідкуйте за нашими новинами в соцмережах і долучайтеся до наших груп ВКонтакті та google_ad_client = "ca-pub-6357157020881797"; google_ad_slot = "1213993022"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90;