Чай та каву краще пити з цукром - радять науковці

Звичка пити чай або каву без цукру не така вже й здорова

Роблячи ці напої солодкими ми допомагає працювати мозку, передає Depo.Хмельницький з посиланням на "ТонеТо".

За словами натуропата Бориса Скачко, ці напої містять кофеїн, який активізує діяльність мозку. А цукор - це паливо для мозку. Якщо "підстьобувати" організм кофеїном, але не давати йому цього палива, ні до чого хорошого це не призведе.

У всій крові людського організму міститься приблизно дві столові ложки цукру. Якщо його запаси не поповнювати, багато системи залишаться "на голодному пайку".

Причому є різниця, коли саме цукор додавати в чай. Це треба робити під час заварювання. Оптимальна кількість цукру - стільки ж, скільки чайного листя.

"Пити треба тільки свіжозаварений чай, адже деякі його речовини дуже швидко окислюються", - зазначив Скачко.

Тим, хто стежить за фігурою натуропат порадив додавати в чай ​​і каву фруктозу, а ось діабетикам запропонував при заварюванні напоїв сипати трохи питної соди - на кінчику ножа. Тоді кофеїн випаде в осад і чай з кавою не викликатимуть підвищення тиску.

Більше про події Хмельниччини читайте на Depo.Хмельницький

Слідкуйте за нашими новинами в соцмережах і долучайтеся до наших груп ВКонтакті, Фейсбук та Твітері